Johan-Olov-sällskapet: Stockholms stadsteater dramatiserar novellen Änglaknäpp
Comments: 0
I februari kan man se en dramatisering av en av Johan-Olov Johanssons noveller, Änglaknäpp, av och med Lars Hjertner på Stockholms stadsteater. Read more!
De litterära sällskapen: Välkommen till höstmöte 2016
Comments: 0
Välkommen till höstmöte 2016 på Ekermanska Malmgården, Ekermans gränd 3-5, måndagen den 21 november 2016, kl 18.00. Read more!
Sällskapsliv på ABF
Comments: 0
De Litterära sällskapens program Sällskapsliv på ABF startade säsongen den 25 september med en stormig relation. Strindbergsällskapet inledde och Kristina Adolphsson berättade om August Strindbergs brev till Harriet Bosse, de förälskade, förtvivlade och förbannade breven. Read more!
Tre litteraturhistoriska hundraårsjubilarer
Comments: 0
I år är det 100 år sedan Helga Henschen, Per Anders Fogelström och Stig Sjödin föddes, vilket kommer att uppmärksammas med vandringar, utställningar och litteraturfester. Read more!
Anna Maria Lenngrens upplysning: Ett 200-årsjubileum
Comments: 0
Det nystartade Lenngrensällskapet uppmärksammar 200-årsminnet av Anna Maria Lenngrens bortgång genom en tvådagars konferens om hennes roll som upplyst kvinna i 1700-talets Sverige. Read more!
Alf Henrikson-sällskapet firar 20-årsjubileum på vers
Comments: 0
Alf Henrikson-sällskapet har fyllt 20 år, och på årsmötet i Börssalen framförde Björn Barlach en hyllningsdikt! Read more!
Tidningen Arbetet skriver om litterära sällskap
Comments: 0
I dagens nummer av tidningen Arbetet hittar vi bl.a. en lång artikel om en litterär vandring i Maria Sandels fotspår. Read more!
De litterära sällskapen: Birgitta Wistrand vald till ny ordförande
Comments: 0
Vid DELS årsmöte den 16 april 2016 valdes Birgitta Wistrand till ny ordförande. Read more!
Tryckfrihetens gränser – om de låsta samlingarna på KB
Comments: 0
I samband med DELS årsmöte på ABF i lördags talade förste bibliotekarie Wolfgang Undorf om de låsta samlingarna på Kungliga Biblioteket och tidigare hovrättspresident Johan Hirschfeldt kommenterade. Read more!
Tisdagar med tryckfriheten
Comments: 0
Kungl. biblioteket och Kulturrådet bjuder in till en samtalsserie om tryckfrihet och offentlighet förr, nu och i framtiden. Read more!
Nya numret av Parnass uppmärksammar tryckfriheten
Comments: 0
I år är det 250-årsjubileum av Sveriges och världens första tryckfrihetsförordning (TF) som kom 1766. Parnass ägnar därför årets första nummer åt tryckfrihet! Read more!
Regionala sällskapsmöten
Comments: 0
Länkar till referat från regionala sällskapsmöten.
Read more!
Litterära matinéer på ABF
Comments: 0
Översikt över de litterära seminarier som genomförs under våren i ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm söndagar kl 13:30-15:00.
Read more!
Länkar till författarhem
Comments: 0
Information om och länkar till litterära hus i Sverige och utomlands!
Read more!