Länkar till författarhem

Litterära hus i Sverige och utomlands – här hittar du dem!


På denna sida publicerar vi information och länkar till litterära hus i Sverige och utomlands. Hjälp gärna till att komplettera sidan med egna erfarenheter.

Många författarhem är verkligen värda en omväg. I Parnass nr 2/3 2016 presenteras 21 gårdar på nio sidor (pdf). I listan nedan kan du läsa namnen som siffrorna på kartan här intill representerar.

Borrby i Skåne finns en världsberömd bokby.

Se också Utländska litterära hus och sällskap

Kartan:
1 Karlfeldtsgården Sångs i Sjugare, Leksand, 2 Karlfeldtsgården i Karlbo, 3 Moa Martinsons torp Johannesdal, 4 Wendela Hebbes hus i Södertälje, 5 Fredrika Bremers Årsta slott, 6 Albert Engström Museet i Grisslehamn, 7 Strindbergsmuseet i Stockholm, 8 Ellen Keys Strand, 9 Verner von Heidenstams Övralid, 10 Olshammarsgården, Verner von Heidenstams födelsehem, 11 Selma Lagerlöfs Mårbacka, 12 Författarinnornas hembygd Långasjö, 13 Besöksmål i Jan Fridegård-land, 14 Ekelöfrummet i Sigtuna, 15 August Bondesons barndomshem i Vessigebro, 16 Olof von Dalins barndomsmiljö i Vinberg, 17 Tre möten med Hjalmar Bergmans världar i Örebro, 18 Martin Koch-rummet i Hedemora, 19 Wallinstugan i Stora Tuna, 20 De öländska litterära sällskapen, 21 Dan Andersson Museum med Luossastugan.

About the Author:

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.